Apie mus » Tinklaraštis

2017.12.15 Apie grožį ir sveikatą
2017.12.15 Apie grožį ir sveikatą

Kiekvienas žmogus nori būti sveikas ir gražus, o mes moterys ypač norim atskleisti savo grožį. Bet, kad tokios būtume, privalome būti sveikos, nes tikras grožis turi eiti iš vidaus. Būdama penkių vaikučių mama sulaukiu nemažai komplimentų, dėl savo išvaizdos bei energijos. Dažnai klausia, kaip viską spėju. Atsakymas labai paprastas - išmokau ir vis dar mokausi. Prmiausia išmokau pasirūpinti savimi, o po to kitais: vyru, vaikais, draugais.. Čia kaip tam lėktuve, jam krentant, pirmiausia, deguonies kaukę privalo užsidėti mama sau, o tada tik vaikams. Taigi, trumpai papasakosiu kas privertė sunerimti dėl savo sveikatos ir ką atradau jai pagerinti. 

Kol esame jaunutės per daug nesureikšminame sveikatos klausimo. Jei neturime rimtų sveikatos problemų, nepatiriame didelio streso ir vedame pakankamai sveiką gyvenimo būdą, tuomet iki trisdešimties mes moterys būname pačios gražiausios, stipriausios. Po trisdešimties viskas šiek tiek pradeda keistis ne mūsų naudai: išlenda vienas kitas žilas plaukelis, viena kita raukšlelė, patamsėję paakiai tampa beveik kasdienybe, kūnas ne toks jau standus, o energija jau irgi ne ta. Todėl mes net nejausdamos pradedam labiau savimi rūpintis. Ieškoti balanso tarp to, kiek atiduodame savęs ir kiek įdedame į save. Kalbant apie energiją man ji pradėjo sekti anksčiau, nei trisdešimties, kadangi pirmus tris vaikelius pagimdžiau per pirmuosius penkis mūsų santuokos metus. Tuo pat metu pabaigiau bakalauro studijas, įstojau į magistrantūrą ir išėjau dirbti. Tai buvo patys produktyviausi mano metai. Visi džiaugėsi mano pasiekimais ir energija, tačiau vieną dieną ji pradėjo sekti, nes viskam yra ribos. Nors iš pažiūros atrodau smulki ir trapi, iš tikro esu labai užsispyrus ir stipri. Užsibrėžto tikslo galiu siekti iki nukritimo, tai vadinama maksimalizmu, kuris šiandien, galiu pasakyti, nėra pats geriausias dalykas siekiant laimės. Gamta mėgsta balansą, todėl mane kažkas iš aukščiau, matyt, norėjo pristabdyti ir su trečiu vaikeliu išsiuntė į motinystės atostogas. Kaip gražiai skamba tas žodis atostogos, kuriose bebūnant ir prasidėjo mano naujas savęs pažinimo kelias. Tuo metu atrodė, jog po bėgimo maratono viskas sustojo. Nors trečiasis stebuklėlis buvo ypatingai laukiamas, nes labai tikėjomės ir sulaukėme sūnaus, tačiau po trijų mėnesių euforijos sugrįžau į realybę ir supratau, jog viskas pasikeitė, apsivertė arba tiksliau tariant sustojo. Nebežinojau kaip tvarkytis su trim vaikais, nežinojau, kaip tvarkytis su savim psichologiškai. Niekas iš aplinkinių nesuprato, kas man yra, o aš per išdidi buvau prašyti pagalbos. Maniau, kad aš galinga ir galiu viską pati, juk tuo metu buvau beveik su dviem aukštaisiais, su nebloga darbo patirtim ir dviejų vaikų mama, kuri žino ką, kaip ir kada daryti. Bet pasirodo, visa tai nieko nereiškė. Supratau, kad esu ribota ir mano jėgos senka. Nebuvau tokia energinga ir linksma kaip anksčiau, nes visas laikas ir visos jėgos buvo skiriamos vaikams, namams, nepaisant savijautos norėjau, kad visada  viskas būtų tobula.

Po sūnaus gimimo įsitaisiau anemiją, kurią bandžiau gydytis įvairiais vitaminais, papildais, net dilgėlėmis ir garšvomis, kas padėjo tik iš dalies. Išgerdavaiu po tris puodelius kavos ir vistiek neužteko jėgų. Tiesiogine ta žodžio prasme pradėjo vakarais svaigti galva. Pamenu tą laikotarpį, kai vos ištempdavau iki devintos vakaro, vėliau iki šeštos, tada iki trečios ir galiausiai, kai vieną dieną suklupau prie viryklės dvyliktą dienos, rimtai sunerimau. Pasidarius kraujo tyrimus išsigandau, nes hemoglobino kiekis kraujyje buvo 84 g/l. Nuo tos dienos pradėjau dar intensyviau domėtis, kaip išsigydyti mažakraujystę. Dar daugiau apie tai skaičiau, klausinėjau draugių, kalbėjausi su gydytojais, kol viena gydytoja užsiminė apie chlorofilą. Tuomet radau skystu pavidalu ir gėriau po šaukštą kasdien, reikalai kaipsyk ėmė taisytis, o beskaitinėjant apie chlorofilą atradau spiruliną. Nors ji į mano rankas buvo papuolus prieš kokius septynerius metus, pakuotės nepradariau, kol sugedo, tada nepažiūrėjau rimtai, juolab, kad nelabai buvo aktualu. Tačiau, kaip sakant, teko atsiprašyti ir gerai išstudijavus sudėtį bei atsiliepimus, pradėjau ją vartoti. Kraujas atsistatė per dvi savaites, tačiau nenustojau jos vartoti todėl, kad pajutau, jog esu daug energingesnė.  Išbandžiau milteliais, ir meduje, bet pasilikau prie tablečių. Su mano grafiku su tabletėm paprasčiau, makt ir viskas.  Ilgą laiką pirkau iš vaistinės, tačiau sužinojus, kad jose gali būti priemaišų pradėjau ieškoti internete geresnės kokybės. Ir užmačiau įmonę "Ekogina", kurie prekiauja ekologiška spirulina. Jų svetainėje https://spirulinapro.lt/ radau labai išsamų aprašymą apie šį supermaistą, o į užduotus klausimus man buvo atsakyta greitai, profesionaliai ir mandagiai. Per juos atradau dar vieną neišbandytą  produktą - chlorelą, kurią iškart užsisakiau ir nusprendžiau išbandyti. Po kokių 4 dienų pastebėjau jos poveikį odai. Ji labiau švyti, o bėrimai ant rankų pečių srityje išnyko. Tuo tarpu vartojant spiruliną gaunu daugiau energijos, nepavargstu taip greitai kaip anksčiau, nes vis dėl to per dieną numinu  700-1000 žingsnių. Todėl šiuo metu vartoju abi kartu, ką rekomenduoja ir šių produktų atstovai. Taigi, labai džiaugiuosi atradus šio amžiaus žaliąjį auksą, nes jo dėka esu energingesnė, gražesnė, sveikesnė. Todėl ir jums rekomenduoju įtraukti į savo valgiaraštį šiuos, visame pasaulyje išbandytus, tame tarpe ir mano, ekologiškus produktus, ypač jeigu daug judate, sportuojate ar auginate puokštę vaikučių.

 

Ačiū, kad skaitėte. Būkite sveiki!

 

Eve Li